Aidot kuksat ja kossupiiput Pellosta
Pahantekijä Pellosta valmiista käsin aidot kuksat ja kossupiiput tai konjakkipiiput. Valikoimaamme kuuluvat visa- ja visaluukuksat sekä snapsi- ja kaulakuksat nahkahihnoineen ja ohjeineen. Toimitamme kuksat ja piiput Pellosta asiakkaille kautta Suomen.
Useampikin janoinen suu mielessä? Alla esitetyt hinnat ovat kuluttajahintoja, ja tukkuhinnat suurempien erien ammattimaista ostamista ja jälleenmyyntiä varten saat pyynnöstä erikseen.
Kuksat

Myymme kestävät kotimaiset kuksat, joista voi nauttia kuumankin juoman ilman että käsiä tai huulia polttelee. Kuksa on ekologinen, jokapäiväinen käyttöesine, jota ei tarvitse pestä tai huuhtoa käyttöjen välillä.
Valmistamamme kuksat on käsitelty elintarvikehygieenisellä, puun huokosiin kovettuvalla unikkoöljyllä. Unikkoöljy suojaa kuksaa kastumiselta ja lisää sen kestävyyttä.
Pahantekijän kuksien mukana saat nahkahihnat ja ne ainoat oikeat käyttöohjeet kolmella eri kielellä.
Kossupiiput

Kossu,- eli konjakkipiippu on tuhansia vuosia vanha Kiinalainen keksintö, tehty lääkkeenottoa varten, eli poskiontelotulehduksiin. Siitä on imaistu eucalyptusta tai minttua kuumana ja näin avattu poskiontelot.
Kun juot viinaa pullosta tai lasista, suurin osa menee vatsaan ja sieltä ison verenkierron kautta 'hissukseen' päähän. Vatsan kautta kulkiessaan viina lantraantuu n. 4-prosenttiseksi ennen imeytymistään verenkiertoon, eli suurina määrinä illalla nautittuna, vähäisen lantringin kera osa viinasta ei imeydy, vaan odottaa aamua, kovaa kohmeloa, janoa ja ämpärillistä vettä, aiheuttaen ns. jalkikäyntiä. Ei viinaa vatsaan, vaan suoraan yläpäähän - siellähän se viihdekeskus on. Jokainen meistä tietää, että kieli on muutaman paukun jälkeen kuin lapanen. Eli viina imeytyy nopeasti kieleen, koska siinä on ohuet limakalvot. Nenä, suu ja korvat ovat samassa käytävässä. Kun imaiset viinan kossupiipun kautta ja purskutat kevyesti, viina höyrystyy osittain ja menee poskionteloiden ja suun ja nielun limakalvoilta päässä olevan pienen verenkierron kautta suoraan viihdekeskukseen eli päähän kuin 'kakkosnelonen tai pesäpallonaila. Kun nielaiset tyhjää, olet käyttänyut piippua oikein. Tätä kautta nautittuna voit lukea imeytymisprosentit pullon kyljestä. Eli yhdellä kolmasosalla pulloa päästään samaan lopputulokseen kuin ennen täydellä pullolla. Laske säästö vuosi-tasolla. Nuori 'perso' nautiskelija säästää omakotitalon ja vanhempikin vielä grillikatoksen. Siksi kossupiipun pitäisi olla periaatteessa Kelan korvattava tuote ja kuulua oikeastaan äitiyspakkaukseen. Ei joka päiväiseen käyttöön, aiheuttaa riippuvuutta.

Käsintehdyt kuksat ovat kauniita ja henkivät lappilaisia perinteitä. Niissä kahvi pysyy kuumana ja juoman nauttiminen onnistuu ilman, että käsiä tai suuta polttaa.
Kuksamme ovat myös ekologisia käyttöesineitä, jotka auttavat pienentämään hiilijalanjälkeä: Kuksa on valmistettu uusiutuvasta materiaalista, eikä sen puhtaanapitoon tarvita pesuainetta tai kuumaa vettä. Huolella valmistamamme ja unikkoöljyllä käsittelemämme kuksat kestävät myös käytössä pitkään.
Muistathan kuitenkin hoitaa uutta kuksaasi oikein! Alta löydät ohjeet kuksan käyttöön.
MIKÄ ON KOSSUPIIPPU?
Kossu- eli konjakkipiippu on tuhansia vuosia vanha kiinalainen keksintö, tehty lääkkeenottoa varten, eli poskiontelotulehduksien hoitoon. Siitä on imaistu eukalyptusta tai minttua kuumana ja näin avattu poskiontelot.
Kun juot viinaa pullosta tai lasista, suurin osa menee vatsaan ja sieltä ison verenkierron kautta hissukseen päähän. Vatsan kautta kulkiessaan viina lantraantuu noin 4-prosenttiseksi ennen imeytymistään verenkiertoon, eli suurina määrinä illalla nautittuna, vähäisen lantringin kera, osa viinasta ei imeydy, vaan odottaa aamua, kovaa kohmeloa, janoa ja ämpärillistä vettä, aiheuttaen ns. jälkikäyntiä. Ei viinaa vatsaan, vaan suoraan yläpäähän – siellähän se viihdekeskus on.
Jokainen meistä tietää, että kieli on muutaman paukun jälkeen kuin lapanen. Eli viina imeytyy nopeasti kieleen, koska siinä on ohuet limakalvot. Nenä, suu ja korvat ovat samassa käytävässä. Kun imaiset viinan kossupiipun kautta ja purskutat kevyesti, viina höyrystyy osittain ja menee poskionteloiden ja suun ja nielun limakalvoilta päässä olevan pienen verenkierron kautta suoraan viihdekeskukseen eli päähän "kuin kakkosnelonen tai pesäpallomaila". Kun nielaiset tyhjää, olet käyttänyt piippua oikein. Tätä kautta nautittuna voit lukea imeytymisprosentit pullon kyljestä. Eli yhdellä kolmasosalla pulloa päästään samaan lopputulokseen kuin ennen täydellä pullolla.
Laske säästö vuositasolla. Nuori 'perso' nautiskelija säästää omakotitalon ja vanhempikin vielä grillikatoksen. Siksi kossupiipun pitäisi olla periaatteessa Kelan korvattava tuote ja kuulua oikeastaan äitiyspakkaukseen. Ei joka päiväiseen käyttöön, aiheuttaa riippuvuutta.
Lasse Laulainen, 2011. "Pahantekijä Pellosta"
lasse.laulainen@gmail.com, 0400 589 603
KAHVIN RASVA ON KUKSAN TERVA – OHJEITA KUKSAN KÄYTTÖÖN
Kuksa on kuin puuvene. Veneessä vesi on ulkopuolella ja kuksassa sisäpuolella. Molemmat voivat kastua ja kuivuessaan haljeta, eli molemmat pitää tervata.
Tässä ohjeet siitä, miten saat kahvin rasvan kuksan seinämiin: Täytä kuksa kahvikuumalla vedellä, ei kiehuvalla. Anna olla 2 min, ja kaada pois. Pahin suola kuksasta liukenee kuumaan veteen. Suolavedessä keittäminen tappaa puusta jännitteet, siksi kuksassa on suolan maku.
Anna kuksan kuivua vähintään 2 tuntia. Puun syyt aukeavat, kun kuksa kostuu ja kuivuu. Keitä vahvat suodatinjauhatuskahvit. Älä juo kuksasta, vaan ota suodattimen pohjalta märkiä lämpimiä kahvin "pööniä" 1 rkl ja hierrä "pöönät" lujasti peukalolla painaen kuksan seinämiin niin kauan, että ne ovat kuivat (3-5 min.) Näin saat kuksaan vettähylkivän rasvakalvon, ettei se kastu ja kuivuessaan halkea. Samoin kaikki ylimääräiset maut jäävät rasvakalvon alle.
Unohda vanhat ohjeet kuksan vihkimisestä tai kastamisesta viinalla. Suurempi määrä viinaa tulee puun syistä läpi, ja kuksa kastuu, jolloin se voi kuivuessaan haljeta. Kuksan makua voi toki muuttaa nopeasti korkillisella sitä viinaa, josta pidät. Huljuttele viinaa kuksassa hetken aikaa. Viina imeytyy kuksaan, ja muutama kuppi kahvia maistuu vähän viinalle, mutta ei niin paljon suolalle ja puulle. Lopullisesti ylimääräiset maut jäävät rasvakalvon alle. Tämä toimitus ei ole välttämätön.
Käytä kuksaa joka päivä vähintään kuukausi, että saat siihen kunnon rasvapinttymän. Sitten se on valmis pitkille eräreissuille ja alkaa kestämään jonkin verran viinaakin, ja maistuu sille, mitä juot, eikä sille mitä siitä on viimeksi juotu.
Kuksa on ekologinen vaihtoehto. Se on valmistettu uusiutuvasta materiaalista eikä tarvitse pesuainetta tai kuumaa vettä pesemiseen.
Lasse Laulainen, 2011. "Pahantekijä Pellosta"